Cseresznyés kevert süti

Nincs is saját cseresznyefánk, azaz van, de idén tavasszal lett telepítve, mégis cseresznyében dúskálunk, köszönhetően a szomszédoknak:-) A korábban érő cseresznye még nem jó berakni, ezért degeszre ettük magunkat, meg süti készült belőle. Még nem sütöttem cseresznyével, de finom lett: sima kevert süti, kis kakaóval feldobva, s csersznyével bolondítva:

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 1 dl tej
  • 1 csapott evőkanál kakaó + 1 evőkanál tej
  • 60 dkg cseresznye 
Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, szűrőben hagyjuk lecsepegni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és olajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport a tejjel váltogatva. Végül óvatosan belekeverjük a csipet sóval felvert tojásfehérjéket. Kb. 3/4-ét kikent tepsibe simítjuk. A többibe elkeverjük a kakaót és 1 evőkanál tejet, s kiskanállal pöttyöket rakunk a sárga tésztára. Rászórjuk a lecsepegett cseresznyét. Előmelegített sütőben kisütjük.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Mi is szeretjük a gyors, egyszerű, kevert sütiket.
    :)

    VálaszTörlés
  2. örök hála érte!köszönöm,erika!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Erika! Nagyon szívesen, örülök, hogy elnyerte tetszésedet!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Köszi a receptet! Kicsit dicsekedni is szeretnék, remélem nem baj :) Én... most sütöttem életemben először sütit, és a Te recepted szerint készítettem el az első kevert tésztás cseresznyés sütimet! Egyet azért megjegyeznék... én mint abszolút kezdő, nem tudtam vajon a tepsit ki kell kenni, vagy sem... így telefonos segítséget is kértem mellé, miszerint nevetve tudatták velem, hogy ki kell :D ...szóval ilyen apróságokat is írj a receptek végére, a tudatlanoknak jó? Amúgy gratulálok a receptekhez, én biztosan keresgélek még itt :) Tőled tanulok :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsana! Dicsekedj csak nyugodtan, hisz nagy örömet okoztál vele! A megjegyzéseket is szívesen veszem, köszönöm! Nekem ez annyira természetes, hogy el is felejtettem, pedig általában ez is bekerül a receptekbe. De ezután még jobban odafigyelek az ilyen apróságokra is!
      Köszönöm a gratulációt, szívesen látlak továbbra is! Tanácsot is szívesen adok, csak kérdezz bátran.

      Törlés
  5. Most már én is állíthatom, hogy isteni finom, könnyen és főleg gyorsan elkészíthető receptet tanultam tőled:) Ezért is jó a Blogkóstoló:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ezt választottad? Mindjárt nézem!
      Én is szeretem a Blogkóstolót, már várom a folytatást:-)

      Törlés
  6. Bár pár napos késéssel vagyok újra gép előtt de ezt gondoltam megosztom veled:
    http://egytollkorosnaploja.blogspot.hu/2012/06/mert-ezek-is-velem-tortentek.html
    Az én blogom, benne a fotóval, amit a sütiről csináltam :) Az én első sütimről :D
    ...jahh...és ma tovább adtam a recepted!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy megosztottad a linket, így legalább rád találtam. Már meg is néztem! Nagyon ügyes vagy, jöhet a folytatás:-)

      Törlés
  7. Megsütöttem, nagyon finom. Egy cseppet sem hazudok, ha azt írom, hogy fél óra alatt elfogyott nálunk. :P

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a receptet, nagyon finom süti! Én barackkal készítettem, de azt hiszem, más gyümölccsel is ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...