Epres sajtkrémes kocka

Nem most volt, hogy elkezdtem megírni ezt a bejegyzést, aztán félbe kellett szakítanom. Persze abban a reményben, hogy hamarosan folytatom. Ez a hamarosan majd egy hónap lett. Közben persze sütögettem, de nem mindig fotóztam, mert hullámokban törtek rám a továbbírom-a-blogot-abbahagyom gondolatok. Most már szünet van, s nekünk is szabadság- holnaptól. Így hát, hogy most épp a gyarapítsam-a-gyűjteményem gondolat kerekedett felül, írok.
Ez a finomság időközben elkészült málnával is -erről nincs fotó-, azzal is igencsak finom. De a sorra érő gyümölcsök bármelyikével el tudom képzelni.
És a hetekkel ezelőtt megírt szöveg:

A névadás nem az erősségem! :-) Újabb hiánypótló bejegyzés, ami az epres finomságok sorát hivatott gyarapítani. Hétvégére készült, még szombaton, vasárnap meg felfaltuk. Szintén itthon termett eperből, de már kifáradhattak a tövek, mert jóval kevesebbet találtam. De ennyi is elég volt, hogy megízesítse a sajtkrém-tejszínhab keverékét.



  • 1 csomag babapiskóta
  • 1 kg sajtkrém
  • 4 dl tejszín
  • 5 evőkanál cukor
  • 20-25 dkg eper
Így készült:
Az epret megmostam, feleztem-negyedeltem, mérettől függően.
A sajtkrémet a cukorral elkevertem. A tejszínt felvertem, majd elkevertem a cukros sajtkrémmel. Végül beleforgattam az epret.
Babapiskótával rétegezve tálba került, majd fóliával letakarva másnapig hűtőbe tettem.
Ekkor már szeletelhető, de ha nincs elég türelmünk, kiskanállal korábban  is neki lehet állni! :-)

3 megjegyzés:

  1. Biztos hogy azok között lennék akik előbb esnek neki kanállal, mert nagyon szeretem az ilyen krémes-gyümölcsös finomságokat! Remélem csupán egy múló gondolat volt csupán a bezárásod?:-)) Annyira lecsappant már így is a régi jó ismerősök száma sajnos !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, nálunk is nagy volt a kísértés, de ezúttal kibírtuk. De a kanalas verzió is megvolt nem egyszer! :D
      Nem, nem múló gondolat volt, az utóbbi időkben nem éreztem nagy késztetést a blogírásra, s nem csak az időhiány miatt. Hetek teltek úgy el, hogy rá sem néztem a blogra. Aztán sajnálni kezdtem évek munkáját, s nekilendültem, de megint hosszú szünet lett belőle... Most szünet van, így ráérek, aztán ősztől meglátom...

      Törlés
  2. Egy konyhatündér, ha ritkán is, de blogol :) Igazi nyári finomság!

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...