Gyümölcszselés papucsok

Úgy esett, hogy a nyáron elfelejtettem venni otthon rahátot. Pedig többnyire szoktunk hozni, mert szeretjük kalácsba vagy kiflibe. Nemrég láttam Katinál rahátos kiflit, bizony szívesen ettem volna belőle. Gondoltam egyet, s Lidl-ben vásárolt, kilós kiszerelésben kapható, szögletes formájú  gyümölcszselével tettem egy próbát. Kicsit tartottam tőle, hogy megolvad s ki fog folyni sülés közben, de semmi ilyesmi nem történt. Mivel a kettévágott zselé alakja nem igazán engedte kiflivé hajlítani magát, papucsok lettek belőle. Így is szépek lettek.
A kedvenc hókifli receptemet kerestem elő, csakhogy most teljes egészében zsírral készült. És jelentem, finomabb, mint margarinnal. Legalábbis nekem jobban ízlik így.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 22 dkg zsír
  • 2-2,5 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 teáskanál porcukor
  • gyümölcszselé tölteni
  • vaníliás porcukor forgatni
Így készült:
A lisztet. sót, cukrot tálba tettem, elmorzsoltam a zsírral. Hozzáadtam kanalanként a tejfölt, annyit, hogy jól gyúrható, rugalmas tésztát kapjak. 
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam, közepes pogácsaszaggatóval korongokat vágtam ki belőle. Mindegyikre 1-1 félbevágott gyümölcszselé darabot tettem. A tészta két szélét felhajtottam egymásra, kissé össze is nyomtam.
180 fokos sütőben világosra sütöttem.
Még azon melegében vaníliás porcukorba forgattam.
Sokáig el kéne állnia, de már egy kevés van belőle, a karácsonyt sem éri meg! :-)
Délutánonként már sütögettem aprósütiket, ajándékozás céljából meg gyerekeknek iskolába vinni. De a karácsonyra való sütést holnapra tervezem, többek között nagy adag lekváros hókiflit, Leányzó egyik kedvencét. Meg mindenki másét. :-)

Elkészült a szilvalekváros változat is. Az előző is finom, persze, hogy az, de a szilvalekváros az igazi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...